Disa rrjeshta mbi romanin tim të botuar, i cili titullohet „Kush je ti?“: Parathënie/Përmbajtje/Expozé mbi pjesën e I-rë & të II-të të kësajë Vepre

 

Shumë të nderuar zonja dhe zotërinj,

 

ngjarjet në këtë roman, si në pjesën e parë poashtu edhe në atë të dytë, e kanë të gjitha farën e së vërtetës. Pra, nuk janë të trilluara. Si të tilla, janë pjesë e jetës së personazheve, por mund të jenë edhe ngjarje që ju kanë ndodhur edhe juve, të dashur lexues.

 

Këto zhvillohen kryesisht në qytetin Wuppertal të Gjermanisë - ku jeton edhe personazhi kryesor i romanit, Elani - dhe në qytete të tjera të populluara nga emigrantët kosovarë.

 

Përgjatë leximit në këtë roman, lexuesit i afrohen arenat e të buzëqeshurit, mundësitë për të mrekulluar shtjellimin dhe dëfrimin e ndjenjave.

 

Në njërën epokë, lexuesi takohet me ngarkesën rezolute financiare - këtë të cilen, anëtarët e familjes së vetë, ia imponojnë personazhit kryesor të veprës -, për të blerë ky një shtëpi në Gjakovë dhe për të rirregulluar `thesin´ shumë të grisur financiar të familjes.

 

Ndërsa në etapën tjetër kohore, lexuesi inaugurohet në lidhjen intime të Elanit, të cilit, përmes intrigave, i imponohet të takohet dhe të bashkohet me një femër tejet të komprementuar kosovare. Kjo, e cila, me ndihmën e turpit kirurgjik, kryen të qepurit e organit urogjenital për të hyrë si „e virgjër" në fejesë e në martesë me burrin e ardhshëm.

 

Përderisa nuk janë ngjarje të trilluara, këto nuk janë as të zbukuruara.

 

Në pjesën e parë, shumë nga personazhët, edhe pse kanë emra e janë të identifikuar, mbajnë maska, përtej të të cilave janë fytyrat e vërteta. Prandaj, edhe Elani pyet më shumë vetën, se autorët e maskaradës: “Kush je ti?”

Ky ecën në rrugën drejt zbulimit të maskave.

 

Këtu, informacionet vendimtare interpretohen shpeshherë vetëmse kalimthi dhe këto i destinohen lexuesit, i cili është i begatuar me afinitetin për të lexuar edhe ndërmjet rrjeshtave.

 

Në pjesën e dytë të romanit Qielli do të vijë duke u kthjelluar, edhe pse ngjarjet do të kulmojnë e ashpërsohen përgjatë zbërthimit të karaktereve.

 

Tekstet që e themelojnë këtë vepër, i karakterizon një gjuhë Shqipe e lartë dhe e begatshme. Besoj se qeshë i domosdoshëm në këtë prolog - ekspozé.

 

Do të më viente shumë mirë, nëse do të kuptoja se puna e krijimtarisë s‘ime letrare akceptohet pozitivishtë nga ju, meqenëse juve kjo ju pëlqyen dhe ju argëton. Nëse vepra e ime ju impresionon për t‘a lexuar në tërësi, me dëshirë ju informoi se ju romanin e sipërpërmendur mundeni te unë të e porosisni. Pjesa e parë e romanit kushton 19,90 Euro, kurse pjesa e dytë 21,70 Euro.

 

Me nderime dhe respekt

 

Arber Shabanaj

Homepage

Arber Shabanaj - jembiter liber
XXXXXXXXstr. XX
Wuppertal

Hier finden Sie uns

Kontakt

Rufen Sie einfach an unter

 

015X XX XXX XXX

 

oder nutzen Sie unser Kontaktformular.

Druckversion | Sitemap
© Homepage